Історія мистецтв для дітей

Друзі, наш сайт переїхав. Заходьте на наш новий ресурс 

http://lihtaryk.com.ua/

або телефонуйте 095-661-33-81 або 068-270-70-86. 


Завжди Вам раді!


Запрошуємо всіх школярів молодших - середніх класів на новий курс від нашої студії: "Історія мистецтва. Практикум для дітей". У легкій і доступній формі, Ваші діти познайомляться з історією європейського мистецтва і спробують себе в ролі художника кожної з епох.Тривалість заняття 1,5 години. Ось кілька тем, які ми з дітлахами розглядаємо на заняттях. А ще ми говоримо про українське мистецтво від Трипілля до Марії Приймаченко.


Заняття 1. Первісне мистецтво.
На занятті діти дізнаються про різні теорії появи мистецтва, познайомляться з наскельними розписами Іспанії та Франції, привідкриють таємницю виготовлення перших фарб і дадуть відповіді на запитання про причини, що спонукали первісних людей до творчості. Після чого діти самі візьмуть пензлі і зроблять свої наскальні розписи. 


Заняття 2. Мистецтво Дворіччя.
У цей день ми будемо подорожувати в долину річок Тигр і Євфрат, дізнаємося про дійсному місці розташування Вавилона і про архітектуру Вавилонської вежі. Так само, ми зануримося в міфічний світ Гільгамеша, спробуємо осягнути таємницю першої писемності і будемо малювати на глиняних дощечках.

 

Заняття 3. Давньогрецька культура.

Греція - колиска європейської культури. Ми з дітками згадаємо пантеон грецьких богів і подвиги Геракла, познайомимося з грецької скульптурою і архітектурою. А на пам'ять про заняття, у
юних художників залишаться футболки, розписані власноруч в стилі давньогрецького живопису. 

Заняття 4. Візантія - блиск мозаїки.
Візантійське мистецтво  об'єднало в собі язичницькі мотиви і Християнське вчення. Ми з нашими юними мистецтвознавцями відправимося в Константинополь, познайомимося з собором Святої Софії, потім відвідаємо італійську Равенну. Діти дізнаються історію появи ікони та побачать унікальні доіконоборчі ікони, які зберігаються в Києві. Для закріплення матеріалу, дітки зроблять мозаїчне панно з візантійським орнаментом. 

Заняття 5. Середньовіччя: чи настільки темні були ці часи і чому?
Середньовіччя - мабуть найбільш загадковий і містичний період в європейському мистецтві. Ми познайомимося з мистецтвом книжкової мініатюри і дізнаємося що таке бестіарій. Дітей чекає подорож до Франції та Німеччини для знайомства з готичною архітектурою і вітражами. Після пізнавальної розповіді, діти зроблять свій готичний вітраж.


Заняття 6. Італійське Відродження.
Тоскана безумовно заслуговує на звання колиски Ренесансу. Саме туди ми й вирушимо для знайомства з живописом найвизначніших художників: Леонардо, Мікеланджело і Рафаеля. Ми поговоримо про їх творчий шлях і спадщину, яку ці генії залишили майбутнім поколінням. А щоб зрозуміти таємниці майстерності будемо робити копію найвідомішої картини всіх часів - Мони Лізи. 

Заняття 7. Північне Відродження: своєрідність Північної Європи.
Продовжуючи занурення в епоху Ренесансу, ми відправимося на північ Європи: в Бельгію та Голландію. Тут ми будемо шукати відмінності між Відродженням Італійським та Північним, познайомимося з творчістю Дюрера, ван Ейка ​​і Брейгеля. А також, напишемо картину в стилі Пітера Брейгеля.
 

Заняття 8. Бароко: звичаї людей, які жили в золотих інтер'єрах.
Бароко властиві контрастність, напруженість, динамічність образів, прагнення до величі і пишності, до поєднання реальності і ілюзії, до злиття мистецтв. Ось і ми спробуємо відтворити барочну пишність при розписі дерев'яних рамочок бароковими орнаментами. 
 

Заняття 9. Романтизм в мистецтві.
Прийшов час англійського живопису вийти на сцену. Найніжніші портрети і красиві пейзажі ознаменували прихід романтизму в європейське мистецтво. Туманний Альбіон чекає юних шанувальників живопису Тернера, Констебла і Блейка. Юні художники принесуть додому неперевершені акварелі в стилі Вільяма Тернера.


Заняття 10. Імпресіонізм або прогулянка по Монмартру.
Чому сучасники не визнавали творчості імпресіоністів і в чому їх відмінність від класичного живопису? Що таке новий колористичний підхід? Мане або Моне? Ван Гог: француз або голландець? Чи був імпресіонізм в інших країнах? Відповіді на ці та безліч інших питань ми дамо на цьому занятті. А потім будемо малювати прекрасні імпресіоністичні пейзажі.

Заняття 11. ХХ століття або як ми дожили до сучасного мистецтва.
Пікассо, Далі, Малевич - без них не можливо уявити ХХ століття, без них не було б сучасного мистецтва. Але такі вони були божевільні у своїй творчості? Пропонуємо дітям подивитися на найбільших геніїв ХХ століття з незвичайного боку. А для закріплення матеріалу, будемо малювати театральні костюми як це робив Пабло Пікассо. 

Вівторок, четвер 15:00
Тривалість 2-3 години Вартість 200 - 250 грн залежно від техніки живопису. 

Запис за телефонами 068 270 70 86 або 095 661 33 81 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар